Το πρώτο οινοποιείο της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα (1905) από τον ιδρυτή της εταιρίας Βασίλη Κουρτάκη. Μετά το 1963, όταν η εταιρία σταμάτησε τη διακίνηση χύμα κρασιού και άρχισε να εμφιαλώνει τα προϊόντα της, στήθηκε στο Μαρκόπουλο Αττικής το πρώτο εμφιαλωτήριο στους χώρους του οινοποιείου. Οι δυνατότητές του ήταν εξαιρετικά μεγάλες και η ετήσια δυναμικότητα εμφιάλωσης ξεπέρναγε τις 60.000.000 φιάλες. Σήμερα, το οινοποιείο στο Μαρκόπουλο έχει αποθήκες ετοίμων προϊόντων που ξεπερνούν τα 6.000 τ.μ., διαθέτει δεξαμενές φύλαξης κρασιού 16.000 τόννων, 4 συγκροτήματα εμφιάλωσης κρασιών, χώρους γραφείων 1.200 τ.μ., όπου στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες της εταιρίας, καθώς και ευρείς ελεύθερους χώρους φορτωεκφόρτωσης πρώτων υλών, υλικών συσκευασίας και ετοίμων προϊόντων. Στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Μαρκοπούλου εργάζονται 130 άτομα.
Product // Winery
Ellinika Kellaria Inon (Markopulo)
Attributes
Altitude (in meters) | : | 79 |
Address | : |
_Markopulo Attikis, _Anapafsseos 20, 19003, TEL: +30 2299022231, E-MAIL: kourt@otenet.gr |
More