EG Mobile

Info



Με μια ιστορία βαριά, όσο οι πέτρες που χτίσανε τα τείχη του, το Ναύπλιο αποτελεί αιώνιο προορισμό για κάθε ταξιδιώτη. Πόλη γεμάτη ιστορία και αξιοθέατα αλλά και ζωντανές παλλόμενες ρομαντικές γωνιές και εκπληκτικής ομορφιάς τοπία.





Ναύπλιο

Με μια ιστορία βαριά, όσο οι πέτρες που χτίσανε τα τείχη του, το Ναύπλιο αποτελεί αιώνιο προορισμό για κάθε ταξιδιώτη. Σε απόσταση λιγότερη των δύο ωρών από την Αθήνα, η ιστορική πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους είναι γεμάτη ιστορία και αξιοθέατα αλλά και ζωντανές παλλόμενες ρομαντικές γωνιές και εκπληκτικής ομορφιάς τοπία.

Επίκεντρο είναι η Παλιά Πόλη με τα χρωματιστά αρχοντικά σπίτια και τα στενά σοκάκια, η οποία οριοθετείται από τη θάλασσα και το γύρο της Αρβανιτιάς από τη μία πλευρά και το Κάστρο της Ακροναυπλίας και το πάρκο Κολοκοτρώνη από την άλλη. Ξεχωριστή θέση στον τουριστικό χάρτη του Ναυπλίου κατέχουν τα 2 επιβλητικά φρούρια, αποτυπώματα του περάσματος των Ενετών από την περιοχή. Το Μπούρτζι καταλαμβάνει ένα νησάκι σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι και είναι προσβάσιμο με καραβάκια που εκτελούν τη σύντομη διαδρομή όλη μέρα. Το Παλαμήδι στέκεται πάνω από την πόλη του Ναυπλίου και εντυπωσιάζει με τον όγκο και την αρχιτεκτονική του.

Όμως, σχεδόν σε κάθε στενό σοκάκι του Ναυπλίου, κρύβεται ένα μικρό κομμάτι ιστορίας. Ξεχωριστή θέση κατέχει ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, στην είσοδο του οποίου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Η βασιλεία του Όθωνα έχει επίσης κληροδοτήσει την πόλη με μνημεία, όπως ο Λέοντας των Βαυαρών και ιστορικά κτίρια, όπως η οικία του Άρμανσμπεργκ.

Το Ναύπλιο γνώρισε αρκετά νωρίς τουριστική ανάπτυξη και έχει πολύ ανεπτυγμένες δομές. Παλιά αρχοντικά σπίτια έχουν μετατραπεί σε ξενώνες, ενώ έχουν χτιστεί και νέα πολυτελή ξενοδοχεία. Από την πλατεία Συντάγματος μέχρι και τη θάλασσα 4-5 δρόμοι, στενοί δρόμοι με αρχοντικά σε διάφορα χρώματα, με λουλουδιασμένα μπαλκόνια και προσφάτως με ξενώνες, ταβερνάκια και μπαρ γεμίζουν από κόσμο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Η Όθωνος, η Βασιλίσσης Όλγας, η Υψηλάντου. Όλα, μικρά στενάκια που κάποτε κατοικήθηκαν από αρχοντικές οικογένειες και πλούσιους καπετάνιους, σήμερα, στεγάζουν τους επισκέπτες και πληθαίνουν ακόμα περισσότερο τις ιστορίες που έχουν να διηγηθούν.

Τολό

Με μια μεγάλη σε μήκος αμμώδη παραλία, με εύκολη πρόσβαση και σε κοντινή απόσταση από το Ναύπλιο, το Τολό αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια παραθεριστικό προορισμό για έλληνες και ξένους. Η αμμουδιά και τα ρηχά, πεντακάθαρα νερά το κάνουν ιδανικό προορισμό για οικογένειες αλλά και για όσους επισκέπτονται την περιοχή και θέλουν να βουτήξουν σε καταγάλανα νερά.

Η γύρω περιοχή έχει και πλούσιο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Αρχαία Πόλη της Ασίνης.

Τα γύρω χωριά της Αργολίδας είναι κυρίως μικροί οικισμοί ανάμεσα σε πορτοκαλεώνες και κοντά στη θάλασσα. Η Νέα Κίος φημίζεται για την ψαραγορά της, ο Άγιος Ανδριανός για το ομώνυμο μοναστήρι και η Τίρυνθα για την Αρχαία Ακρόπολη – ένα σημαντικό μνημείο, χαρακτηρισμένο ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Η περιοχή προσφέρεται και για βουτιές. Οι πιο γνωστές παραλίες είναι αυτή του Τολού, η παραλία Καραθώνα και η παραλία στους Μύλους.


Αρχή








Προβαλλόμενες Επιχειρήσεις
Βρείτε επιχειρήσεις ενοικίασης, εστίασης, δραστηριοτήτων κλπ

0.6579 14.83MB