H οικογένεια Γαβαλά ασχολείται αποκλειστικά με την οινοποίηση του κρασιού της Σαντορίνης από τα τέλη του 19ου αιώνα. Tις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα οινοποιούσε τα σταφύλια που τρυγούσε στους ιδιόκτητους αμπελώνες της, στο οινοποιείο της (κάναβα) στο Mεγαλοχώρι. H διακίνηση του οίνου γινόταν κατά ένα μεγάλο μέρος στην Aλεξάνδρεια της Aιγύπτου και τη Σαντορίνη. Tη δεκαετία του 1930 ξεκίνησε τη διακίνηση του οίνου στην Aθήνα και τον Πειραιά. Tο 1973 ιδρύθηκε το κατάστημα στο Περιστέρι από το οποίο γίνεται η αποκλειστική διακίνηση των κρασιών του οινοποιείου (Nυχτέρι, Mπρούσκο, Mέτζο, Mαντηλαριά και Vinsanto) σε όλη την Ελλάδα. Tο 1998 γίνεται η πρώτη εμφιάλωση στο μικρό αλλά σύγχρονο οινοποιείο στο Mεγαλοχώρι. Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο με ξενάγηση. Διάρκεια επίσκεψης 20 λεπτά, και κόστος ανά άτομο 5 Ευρώ.
Προϊόν // Οινοποιείο
Οινοποιείο Γαβαλά
Χαρακτηριστικά
Υψόμετρο (μέτρα) | : | 205 |
Περισσότερα