Στην περιοχή Κουρίτες, στην είσοδο του Βελβεντού, ο Γιάννης και η Μαρία Καμκούτη, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, έστησαν τον αμπελώνα τους έκτασης 60 στρεμμάτων και το οινοποιείο τους. Οι ποικιλίες Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay οινοποιούνται με παραδοσιακό τρόπο για να αποδώσουν κόκκινα και λευκά κρασιά υψηλής ποιότητας και ντόπιο τσίπουρο με λεπτή γεύση και αιθέριες μυρωδιές. Ο ορεινός όγκος των Πιερίων, η αύρα της λίμνης του Πολυφύτου και τα αργιλώδη εδάφη εξασφαλίζουν ευνοϊκές συνθήκες για την καλλιέργεια του αμπελιού. Οι καλλιεργητικές τεχνικές που εφαρμόζονται αποσκοπούν σε υψηλής ποιότητας σταφύλια, απαραίτητη προϋπόθεση για υψηλής ποιότητας κρασιά. Ανάμεσα στ αμπέλια δεσπόζει το πετρόκτιστο οικογενειακό οινοποιείο. Ο Αμπελώνας Καμκούτη είναι επισκέψιμος όλο το χρόνο.
Προϊόν // Οινοποιείο
Αμπελώνας Καμκούτη
Χαρακτηριστικά
Υψόμετρο (μέτρα) | : | 326 |
Περισσότερα