Το οινοποιείο 'La Tour Melas' βρίσκεται κοντά στο χωριό Αχινός του Δήμου Στυλίδας στην Στερεά Ελλάδα. Σε υψόμετρο 300 μέτρων, η ιδιοκτησία περιβάλλεται από αρχαία, ανέγγιχτα δάση δρυός, με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Το 2001, εισήχθησαν από τη Γαλλία οι ποικιλίες Cabernet Franc, Merlot και Petit Verdot. Η στρεμματική απόδοση των αμπελώνων κυμαίνεται σε 30 έως 50 εκατόλιτρα ανά εκτάριο, μια ιδιαίτερα χαμηλή απόδοση, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η πυκνή φύτευση. Η συγκομιδή και ταξινόμηση των σταφυλιών γίνεται με το χέρι, διατηρώντας ανέπαφα τα μούρα και αποτρέποντας τυχόν βλάβη στους μίσχους. Στην οινοποίηση, η ροή βαρύτητας είναι ήπια και δεν προκαλεί φυσαλίδες, με αποτέλεσμα ένα απαλό και μεταξένιο κρασί. Η εμφιάλωση γίνεται με το χέρι, καθώς ο σωστός πωματισμός απαιτεί επανειλημμένες επιθεωρήσεις. Στις υπόγειες κάβες, οι φιάλες θα ξεκουραστούν για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από την αποστολή τους.
Προϊόν // Οινοποιείο
La Tour Melas
Χαρακτηριστικά
Υψόμετρο (μέτρα) | : | 191 |
Διεύθυνση | : |
Στυλίδα Φθιώτιδας, Αχινός, 35300, TEL: +30 2238041286, E-MAIL: info@latourmelas.com |
Περισσότερα