Η οινική ιστορία της οικογένειας Κεχρή ξεκινά το 1911, ενώ το 1954 ιδρύεται το οινοποιείο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Το 1984, ο Στέλιος Κεχρής, εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της οικογένειας, με οινολογικές σπουδές στη Γαλλία, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το οινοποιείο. Εκσυγχρονίζει την παραγωγή και αποφασίζει να επικεντρωθεί στη ρετσίνα με σκοπό να αλλάξει την παρεξηγημένη εικόνα της. Η ρετσίνα 'Κεχριμπάρι', γίνεται η πρώτη ρετσίνα που βραβεύεται σε διεθνή διαγωνισμό οίνου (Θεσσαλονίκη, 1999). Μετά από πειραματισμούς ετών, ο Στέλιος Κεχρής δημιουργεί το 'δάκρυ του πεύκου', μια ρετσίνα που θα βραβευτεί με χρυσό μετάλλιο στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίως: Decanter World Wine Awards(2009), Mundus Vini(2013) και Vinalies Internationales(2014) κατατάσσουν τη σπάνια ρετσίνα του Στέλιου Κεχρή στην 'crème de la crème' του παγκόσμιου οινικού χάρτη. Το οινοποιείο Στέλιος Κεχρής είναι επισκέψιμο για ξενάγηση στους χώρους του, καθώς και γευσιγνωσία σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.
Προϊόν // Οινοποιείο
Στέλιος Κεχρής
Χαρακτηριστικά
Υψόμετρο (μέτρα) | : | 2 |
Διεύθυνση | : |
Θεσσαλονίκη, Ολύμπου 33 Καλοχώρι, 57009, TEL: +30 2310751283, E-MAIL: info@kechri.gr |
Περισσότερα