To 1980, ο Γιώργος και η Αννα Κοκοτού, δημιούργησαν στην Σταμάτα Αττικής έναν αμπελώνα 70 στρεμμάτων, με τις διεθνείς ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay, στοχεύοντας στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας. Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Παράλληλα, από συνεργαζόμενους αμπελουργούς της ευρύτερης περιοχής αγοράζονται Σαββατιανό, Ροδίτης & Gewürztraminer. Στην καρδιά του αμπελώνα, το μικρής δυναμικότητας οινοποιείο, διαθέτει μηχανολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, ενώ στην υπόγεια κάβα φιλοξενούνται σε ιδανικές συνθήκες γαλλικά και αμερικάνικα δρύϊνα βαρέλια, όπου παλαιώνουν τα κρασιά του κτήματος. Η γκάμα των κρασιών των Κτήματος Γ. Κοκοτού απαρτίζεται από επτά διαφορετικές ετικέτες, ενώ η συνολική ετήσια παραγωγή αγγίζει τις 50000 φιάλες. Το Κτήμα Γ. Κοκοτού διοργανώνει ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες, σεμινάρια, γαστρονομικές συναντήσεις, καθώς και ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά.
Προϊόν // Οινοποιείο
Κτήμα Γ. Κοκοτού
Χαρακτηριστικά
Υψόμετρο (μέτρα) | : | 427 |
Διεύθυνση | : |
Σταμάτα Αττικής, 14575, TEL: +30 2108145113, E-MAIL: ktimakokotou@gmail.com |
Περισσότερα