EG Mobile

Info


Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
ΔιαδρομήΜονοπάτιΔιαδρομή // Μονοπάτι

Μονοπάτι 4: Κέδρος - Κάτω Μύλος

Το μονοπάτι τέσσερα (4) συνδέει την παραλία του Κέδρου με τον Κάτω Μύλο. Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 1.800μ. και η μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 80 μέτρα. Η διάβαση του μονοπατιού είναι σχετικά εύκολη. Από τον Κάτω Μύλο θα θαυμάσουμε από ψηλά την παραλία Λιμενάρι και την χερσόνησο με τον οικισμό της Γεωμετρικής Περιόδου (βλ. σχετικό σημείο).
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 525

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 0
Απόσταση : 1800 μέτρα
Διάρκεια Επίσκεψης : 30 λεπτά
Δυσκολία : ΜέτριοΜέτριο
Στυλ : ΓραφικόΓραφικό
Ωραίο τέλοςΩραίο τέλος
ΑσκησηΑσκηση

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Διαδρομές

Μικρές Κυκλάδες - Δονούσα
Κοινότητα
Δονούσα (132)
(Κοινότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΑΞΟΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΔΟΝΟΥΣΑ
exploring-greece.gr
Σημείο Διαδρομής
Χωματερή
(Σημείο Διαδρομής)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΑΞΟΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΔΟΝΟΥΣΑ
.   ..

Στην Δονούσα υπάρχει ένα άρτιο δίκτυο σηματοδοτουμένων μονοπατιών που καλύπτουν σημαντικό μέρος του νησιού. Μοιάζει ως προς αυτό με την Ηρακλειά, υπάρχει μάλιστα και πολύ προσεγμένη έκδοση του πολιτιστικού συλλόγου Δονούσας που περιγράφει αναλυτικά τα πέντε (μέχρι σήμερα, 2014) σηματοδοτημένα μονοπάτια του νησιού.

Τα μονοπάτια αυτά, συνολικού μήκους 9.200 μέτρων συγκροτούν το Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος του νησιού και αποτελούσαν σε μεγάλο τμήμα τους μέρος των παλιών ημιονικών δρόμων που κάλυπταν το νησί και ένωναν κάθετα και περιμετρικά τα τέσσερα χωριά του, Σταυρός, Μερσίνι, Μεσαριά και Καλοταρίτισσα.

Εδώ έχουμε το μονοπάτι τέσσερα (4) που συνδέει την παραλία του Κέδρου με τον Κάτω Μύλο. Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 1.800μ. και η μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 80 μέτρα. Η διάβαση του μονοπατιού είναι σχετικά εύκολη. Από τον Κάτω Μύλο θα θαυμάσουμε από ψηλά την παραλία Λιμενάρι και την χερσόνησο με τον οικισμό της Γεωμετρικής Περιόδου (βλ. σχετικό σημείο).


ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ










Το Ταξίδι μου
0.3431 19.9MB