EG Mobile

Info


Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Τέσσερα Μικρά Μαργαριτάρια στο Αιγαίο: Η Ηρακλειά

Αραδιασμένα στην σειρά, στην θάλασσα του Αιγαίου, βρίσκονται τα τέσσερα νησάκια των Μικρών Κυκλάδων σαν χάντρες στην σειρά από μαργαριταρένιο περιδέραιο. Κάθε ένα διαφορετικό και μοναδικό, και όλα μαζί συνθέτουν ένα μικρό παράδεισο που θα σας γοητέψει με την αυθεντικότητα, την απλότητα, τους ήπιους τουριστικούς ρυθμούς και φυσικά το λαμπερό φώς και την υπέροχη θάλασσα των Κυκλάδων. Η Ηρακλειά είναι το πρώτο στη σειρά, από δυτικά, και το πιό μεγάλο σε έκταση από τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Ιδανικός προορισμός για όσους επιζητούν την ηρεμία, την απλότητα και τον εναλλακτικό τουρισμό.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 650

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 15

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

Μικρές Κυκλάδες - Σχοινούσα - Παραλία Φυκιό
Κοινότητα
Ηρακλειά (137)
(Κοινότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΑΞΟΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ
.   ..

Τέσσερα Μικρά Μαργαριτάρια στο Αιγαίο: Η Ηρακλειά

Αραδιασμένα στην σειρά, στην θάλασσα του Αιγαίου, βρίσκονται τα τέσσερα νησάκια των Μικρών Κυκλάδων σαν χάντρες στην σειρά από μαργαριταρένιο περιδέραιο. Κάθε ένα διαφορετικό και μοναδικό, και όλα μαζί συνθέτουν ένα μικρό παράδεισο που θα σας γοητέψει με την αυθεντικότητα, την απλότητα, τους ήπιους τουριστικούς ρυθμούς και φυσικά το λαμπερό φώς και την υπέροχη θάλασσα των Κυκλάδων.

Η Ηρακλειά είναι το πρώτο στη σειρά, από δυτικά, και το πιό μεγάλο σε έκταση από τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Ιδανικός προορισμός για όσους επιζητούν την ηρεμία, την απλότητα και τον εναλλακτικό τουρισμό. Η πλούσια βιοποικιλότητα του νησιού, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην γεωμορφολογία του εδάφους του (με τις πολλές και απόκρημνες σπηλιές, μέρη ιδανικά για φωλιές) έχει οδηγήσει στην ένταξη όλης της περιοχής στο δίκτυο Natura 2000 σαν Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ). Οι κατακόρυφοι βράχοι του Μέριχα, που βυθιζονται στην θάλασσα από ύψος 150μ., αποτελούν το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του τοπίου της Ηρακλειάς.

Το άγριο αυτό τοπίο θα το γνωρίσετε καλύτερα και θα το απολαύσετε διασχίζοντας ένα πρότυπο δίκτυο από οκτώ βασικά σηματοδοτημένα μονοπάτια, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων, που αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να γνωρίσει κανείς όλες τις ομορφιές του νησιού και αξίζει να τα περπατήσετε. Το νησί περπατιέται ολόκληρο σε 3-4 μέρες.

Η Ηρακλειά έχει λίγες, αλλά πολύ καλές παραλίες. Η παραλία στον Αγιο Γεώργιο είναι η πιό εύκολα προσβάσιμη. Στο Λιβάδι (η μεγαλύτερη αμμουδιά του νησιού) και στο Τουρκοπήγαδο πηγαίνετε και οδικώς. Πάνω από το Λιβάδι στέκονται φύλακες της περιοχής τα ερείπια Ελληνιστικού κάστρου.

Οι δύο ομορφότερες του νησιού (και από τις ομορφότερες των Μικρών Κυκλάδων), της Αλιμνιάς (με το βυθισμένο Γερμανικό υδροπλάνο) και του Καρβουνόλακκου είναι προσβάσιμες μόνο από την θάλασσα (και μπορείτε να πάτε σ’ αυτές με το τουριστικό σκάφος ΑΝΕΜΟΣ). Στην Αλιμνιά μπορείτε να πάτε, με αρκετή όμως προσπάθεια, και μέσω των μονοπατιών 3 & 5. Στην απόμακρη παραλία της Βορεινής Σπηλιάς καταλήγει το μονοπάτι 8, και τέλος οι όμορφες και δυσπρόσιτες παραλίες του Ασπρου και Κόκκινου Μώλου και το Αμμούδι στον Μέριχα είναι προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης με δικό σας όμως μέσο.

Ο Αγιος Γεώργιος είναι σήμερα ο πολυπληθέστερος οικισμός του νησιού και το λιμάνι της Ηρακλειάς. Ολη σχεδόν η τουριστική υποδομή της Ηρακλειάς έχει αναπτυχθεί γύρω από τον οικισμό αυτόν. Πήρε το όνομά του από την ομώνυμη κεντρική εκκλησία η οποία θεμελιώθηκε το 1834. Κατά το παρελθόν ολόκληρο το νησί έφερε το όνομα του Αγίου Γεωργίου.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι ο οικισμός της Παναγίας, που βρίσκεται περίπου 4.5χλμ. νότια του Αγίου Γεωργίου. Σήμερα αριθμεί λιγότερους μόνιμους κατοίκους από τον Αγιο Γεώργιο. Ομορφος οικισμός με λίγα σπίτια και χαρακτηριστική Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Βρίσκεται στους βόρειους πρόποδες του Πάπα, της ψηλότερης κορυφής του νησιού στα 420μ., την οποία μπορούμε να επισκεφθούμε ακολουθώντας το σηματοδοτημένο κοινοτικό μονοπάτι ένα (1) που ξεκινά από τον οικισμό. Στο κέντρο του θα δούμε την επιβλητική εκκλησία των Εισοδίων. Από τα δυτικά του οικισμού ξεκινά και το σηματοδοτημένο κοινοτικό μονοπάτι τρία (3) που θα μας οδηγήσει στο όμορφο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη και στην σπηλιά του Πολύφημου.

Στην Παναγία συστήνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το παραδοσιακό παντοπωλείο - αρτοποιείο Το Στέκι. Δοκιμάστε το ζεστό ψωμί του ξυλόφουρνου και το φοβερό κρύο ρυζόγαλο από κατσικίσιο γάλα! Από πάνω, ανεβαίνοντας τα σκαλοπατάκια, θα βρούμε το Στέκι της Αννιώς. Σπιτικό φαγητό από την Αννα, κοκκινιστό κατσικάκι, χταπόδι με μέλι και ψάρια στην ψησταριά που σιγοψήνονται μπροστά σας. Θα τα απολαύσετε ενώ το βλέμμα σας θα απολαμβάνει την απεριόριστη θέα πό την Αμοργό και την Κέρο, ως το Κουφονήσι και τη Σχοινούσσα. Ζητήστε να δοκιμάσετε τα χειροποίητα λικέρ και τα γλυκά της Άννας. Ολες οι ομορφιές της Ηρακλειάς συγκεντρωμένες σε ένα σημείο! Το νησί έχει λίγα καταλύματα, συνεπώς ειδικά για τον Αύγουστο, πρέπει να φροντίσετε να κάνετε τις κρατήσεις σας αρκετό καιρό πρίν (από τον Ιούνιο τουλάχιστον).

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα πάτε στην Ηρακλειά και άλλες χρήσιμες συμβουλές πατήστε εδώ.











Το Ταξίδι μου
0.4450 18.99MB