EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Περιήγηση στην νότια Αίγινα

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 465

Χαρακτηριστικά

Κατάλληλο για : ΟικογένειεςΟικογένειες
ΖευγάριαΖευγάρια
ΝέοιΝέοι
Μικρά παιδιάΜικρά παιδιά

 Λιγότερα
 Περισσότερα
Αίγινα - Παραλία Αγίου Βασιλείου
Παραλία
Aqua Loca
(Παραλία)
ΑΤΤΙΚΗ, ΑΙΓΙΝΑ, Δημοτική Ενότητα
Αίγινα - Βρόχεια
Μικρός Οικισμός
Βρόχεια
(Μικρός Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΑΙΓΙΝΑ, Δημοτική Ενότητα
Αίγινα - Περιοχή Μαραθώνα - Κακοπέρατο
Σημείο Διαδρομής
Κακοπέρατο
(Σημείο Διαδρομής)
ΑΤΤΙΚΗ, ΑΙΓΙΝΑ, Δημοτική Ενότητα
Αίγινα - Παραλία Κλίμα - Κλειδί
Παραλία
Κλίμα
(Παραλία)
ΑΤΤΙΚΗ, ΑΙΓΙΝΑ, Δημοτική Ενότητα
Αίγινα - Περιοχή Μαραθώνα
Μικρός Οικισμός
Μαραθώνας (31)
(Μικρός Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΑΙΓΙΝΑ, Δημοτική Ενότητα
Αίγινα - Πέρδικα
Χωριό
Πέρδικα (41)
(Χωριό)
ΑΤΤΙΚΗ, ΑΙΓΙΝΑ, Δημοτική Ενότητα
Αργοσαρωνικός - Αίγινα - Σφεντούρι
Χωριό
Σφεντούρι (13)
(Χωριό)
ΑΤΤΙΚΗ, ΑΙΓΙΝΑ, Δημοτική Ενότητα
Αίγινα - Περιοχή Φάρου
Μικρός Οικισμός
Φάρος (4)
(Μικρός Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΑΙΓΙΝΑ, Δημοτική Ενότητα

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

Αίγινα, άποψη από το λιμάνι
Δημοτική Ενότητα
Αίγινα (798)
(Δημοτική Ενότητα)
ΑΤΤΙΚΗ, ΑΙΓΙΝΑ
Αίγινα - Είσοδος στο λιμάνι
Χρήσιμες Πληροφορίες
Χρήσιμες Πληροφορίες
(Χρήσιμες Πληροφορίες)
ΑΤΤΙΚΗ, ΑΙΓΙΝΑ, Δημοτική Ενότητα
.   ..

Περιήγηση στην νότια Αίγινα

Από την πόλη της Αίγινας, παίρνουμε τον νότιο παραλιακό δρόμο με κατεύθυνση τον Μαραθώνα και την Πέρδικα.

Πρώτα θα περάσουμε από τον Φάρο. Παράλια περιοχή στο 1 Χλμ. νότια της πόλης, μετά το ακρωτήρι Παλιόπυργος. Εδώ υπάρχει λιμανάκι για ελλιμενισμό μικρών σκαφών. Στην περιοχή θα συναντήσουμε αρκετά αρχοντικά (του Τρικούπη, του Γκιόλμαν κ.ά.).

Ακριβώς μετά τον Φάρο και πριν τον Αγιο Βασίλειο απλώνεται δεξιά μας μεγάλη αμμουδιά, που σε ένα σημείο της είναι οργανωμένη (η Aqua – Loca). Το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου θα το συναντήσουμε δεξιά μας ανάμεσα στους οικισμούς Φάρο και Βρόχεια (που διαθέτουν λιμανάκι για ελλιμενισμό μικρών σκαφών και Ναυτικό Όμιλο).

Ο επόμενος παράλιος οικισμός που συναντούμε είναι ο Μαραθώνας με όμορφη αμμουδιά (δεξιά και αριστερά του οικισμού) και αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες, μαγαζιά και σημεία διαμονής. Στο Μαραθώνα και στη θέση Κακοπέρατο, υπάρχει πηγή υδροθειούχα που δεν έχει ακόμα μελετηθεί. Λόγω της ηφαιστειογενούς σύστασης του εδάφους, από εδώ έκοβαν και έφτιαχναν τις (σκληρές) μυλόπετρες για πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Συνεχίζοντας από Μαραθώνα προς Πέρδικα θα συναντήσουμε στα δεξιά μας την είσοδο του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος Moody. Στο συγκρότημα έχει δημιουργηθεί τσιμεντοβραχίονας για την πρόσβαση στην θάλασσα. Αμέσως μετά βρίσκεται η μικρή οργανωμένη αμμουδερή παραλία της Αιγινήτισσας. Η τελευταία παραλία πριν την Πέρδικα. Πάνω από την παραλία, σε ύψωμα, απλώνεται ο νεότευκτος οικισμός του Προφήτη Ηλία.

Ενα ενδιαφέρον σημείο, λίγο πριν την Πέρδικα, είναι στα δεξιά του δρόμου, το έρημο ξενοδοχειακό Συγκρότημα Maris. Ξενοδοχείο φάντασμα, που θα προσελκύσει τους λάτρεις του είδους. Από εδώ και μετά δεν υπάρχει άλλο εμπόδιο ή στάση προς τον βασικό προορισμό μας στην κατεύθυνση αυτήν που είναι η Πέρδικα.

Η Πέρδικα είναι ο μεγαλύτερος οικισμός ΝΔ της Αίγινας. Το χωριό έχει πλούσια ιστορία (κατοικημένο από την Μυκηναϊκή εποχή) αλλά αναπτύχθηκε ως παραθεριστικό κέντρο σχετικά πρόσφατα. Έχει ένα πολύ όμορφο και γραφικό λιμάνι,ενώ απέναντί του βρίσκεται το όμορφο νησάκι της Μονής. Ξεχωρίζουμε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου μπροστά στο λιμάνι, και τον Αγιο Σώστη, που είναι η δεύτερη μεγάλη εκκλησία της, χτισμένη στο παρκάκι στην μύτη της χερσονήσου του οικισμού.

Στην Πέρδικα υπάρχουν δύο παραλίες για κολύμπι. Η μία είναι δίπλα στο λιμάνι στην είσοδό του, η δεύτερη, πιο ήσυχη και απόμακρη, είναι από τα βραχάκια της μύτης της χερσονήσου στα αριστερά του πάρκου του Αγίου Σώστη.

Από το λιμάνι, αναχωρούν τακτικά εκδρομικά καραβάκια που μας περνούν στην απέναντι νήσο Μονή (3ν.μ. από την Πέρδικα). Όμορφο νησάκι με πλούσια βλάστηση όπου ζουν ελεύθερα κρι-κρι, μικρόσωμα αλογάκια, παγόνια και φασιανοί. Διαθέτει μία υπέροχη παραλία με καταγάλανα ανοιχτόχρωμα νερά, και στους κολπίσκους του υποδέχεται πολλά σκάφη αναψυχής. Αν προτιμάτε την απομόνωση, φθάνοντας στην πανέμορφη οργανωμένη παραλία της Μονής, διασχίζετε το δασάκι, πάνω από την παραλία, και σε 5' θα απολαύσετε, μόνοι, την υπέροχη θάλασσα της Μονής, πέφτοντας από τα βραχάκια.

Γύρω από την Πέρδικα, προς νότο, σύντομοι και σχετικά βατοί χωματόδρομοι μας οδηγούν στις παραλίες Σαρπά, Μουριώτη και Κλίμα. Η παραλία Σαρπά είναι ήσυχη, αμμουδιά, αλλά πίσω από την παραλία υπάρχει Υ/Σ της ΔΕΗ. Η παραλία Μουριώτη βρίσκεται σε μικρό ορμίσκο και έχει όμορφα γαλάζια νερά. Η παραλία είναι προσβάσιμη από μονοπάτι που είναι κρυμμένο πίσω από την μάντρα κατοικίας. Η καλύτερη από τις τρεις είναι η παραλία Κλίμα στην περιοχή Κλειδί. Πολύ όμορφη αμμουδερή παραλία με ανοιχτόχρωμα γαλάζια νερά στα δύο περίπου χλμ. ΝΑ της Πέρδικας.

Από την Πέρδικα φεύγει ανατολικά δρόμος που σε 3χλμ. μας οδηγεί στον ορεινό οικισμό Σφεντούρι (220μ.). Γραφικό χωριό γρήγορα αναπτυσσόμενο με αρκετά νέα και καλαίσθητα σπίτια. Πολύ όμορφη η θέα προς τις νότιες ακτές του νησιού (Κλίμα, Σαρπά και Πέρδικα). Ο δρόμος από εδώ δεν οδηγεί κάπου αλλού και επιστρέφουμε προς Πέρδικα από τον ίδιο δρόμο που ανεβήκαμε.











Το Ταξίδι μου
0.3981 19.11MB